Aftellen tot 10e editie Fusion Freeze is begonnen

Aftellen tot 10e editie Fusion Freeze is begonnen

GENT - Nog 1 week en dan is het tijd voor het grootste festival van Oost-Vlaanderen voor tribal fusion buikdans. Regionale, nationale, en internationale danseressen zakken in het weekend van 13 tot en met 15 december af naar Gent voor de 10e editie van het Fusion Freeze festival. Een heel weekend lang zet het Gentse festival de Amerikaanse dansstijl tribal fusion bellydance in de kijker. Gevestigde en opkomende artiesten uit heel België en ver daarbuiten komen naar Gent om hun danskunsten te vertonen op het halfjaarlijkse dansfestival.

10e editie

Fusion Freeze is het festival van Oost-Vlaanderen dat zich volledig richt op tribal en fusion buikdans. De 10e editie pakt uit met maar liefst 2 avondvullende dansshows. Danseressen uit binnen- en buitenland laten, in de intieme setting van Cultuur- en Dansbar Planeet Mars in Sint Amandsberg, de meest uiteenlopende fusions met buikdans zien. Orientaalse dans wordt gemixt met hedendaagse dans, Indiase dans en meer. Dit jaar kunnen geïnteresseerden voorafgaand aan de show een beginnersworkshop volgen bij de Italiaanse Lamia Barbara, een van de sterdanseressen uit de show.

Internationale Line-up

Het festival mocht de afgelopen jaren al danseressen uit onder meer Amerika, Argentinië, Oostenrijk, Engeland en Slowakije verwelkomen. De hoofdacts dit jaar komen uit Italië, Frankrijk, en Spanje. Maar ook Belgisch talent maakt weer haar opwachting tijdens de jubileumeditie. Met de 10e editie van Fusion Freeze hoopt organisatrice Teuta weer een breed publiek aan te trekken. “Elk jaar hoor ik weer van het publiek hoe verrast ze zijn door de veelzijdigheid van de show. En ook ikzelf sta te kijken van de creativiteit en diversiteit van de dansers zie zich aanmelden. En ook dit jaar belooft het weer een verrassend programma te worden.”

Tribal fusion buikdans

Tribal Fusion buikdans is overgewaaid uit Amerika en kent de laatste jaren een opmars in Europa. En ook in vooruitstrevend Gent slaat de vernieuwende dansstijl aan. Tribal fusion buikdanseressen putten uit de oude traditie van Oriëntaalse dans om zo een eigentijdse nieuwe dansstijl te creëren. Regels worden gebroken, en experimenten worden aangegaan.

Buikdansschool Teuta

Fusion Freeze wordt georganiseerd door buikdansschool Teuta, de plek in Gent voor tribal & fusion buikdans. Eigenaresse Teuta organiseert lessen, workshops en festivals om tribal fusion buikdans in de schijnwerpers te zetten. Het Fusion Freeze festival bestaat al sinds 2015 en is niet alleen bedoeld om beginnend en gevestigd talent een podium te bieden, maar ook om dansers en dansliefhebbers van alle leeftijden, nationaliteiten en niveaus bij elkaar te brengen. De afgelopen jaren is het Gentse festival gegroeid tot een van de gevestigde namen in de buikdanswereld.

Praktisch

Fusion Freeze Festival:

13, 14 & 15 december 2019

Planeet Mars: Land van Waaslaan 78, 9040 Sint Amandsberg

www.teuta.be/fusion-freeze

dance@teuta.be

Mediakit

Niet voor publicatie

Contactpersoon voor pers

Teuta Dibrani

0488431257

dance@teuta.be